POP & Fline: een succesvol en duurzaam partnerschap

 POP Solutions werkt zij aan zij met Fline sinds de lancering van zijn FlineBox®, de eerste interactieve blaastestterminal ter wereld! Dit succesvolle en duurzame partnerschap heeft uiteindelijk geleid tot een vernieuwende POS-oplossing voor risicopreventie tijdens festivals en andere feesten.

Van terminal naar container

Succesvolle samenwerking tussen POP en Fline

Sinds het avontuur in 2022 van start ging, heeft POP voor Fline een solide, duurzame terminal ontwikkeld voor diens FlineBox®, een revolutionaire software waarmee men dankzij een betrouwbare alcoholsensortechnologie het eigen bloedalcoholgehalte kan meten. De eisen waren duidelijk: de terminal moest afgestemd zijn op de afmetingen van het touchscreen en een totaalgewicht van onder de 20 kilogram hebben om een vlot transport en eenvoudige montage te garanderen.

Met behulp van de uitgebreide expertise van zijn team en zijn POS-oplossingen voor de meest uiteenlopende materialen slaagde POP erin een terminal te ontwikkelen van staal en aluminium, met een gewicht van… 9,4 kg! Zo heeft Fline in 2023 met succes meer dan 250 blaastestterminals in België opgezet en zo’n 330.000 personen gesensibiliseerd voor de gevaren van rijden onder invloed. Maar dat is niet alles! Gezien de eerdere succesvolle samenwerking deed Fline nogmaals een beroep op POP om de logistiek van de terminalinstallatie te optimaliseren en aan de vereisten van grote evenementen te voldoen. Een stimulerende uitdaging voor POP, die altijd bereid is om innoverende POS-oplossingen aan te dragen voor de meest complexe wensen!

Onze onderneming is de afgelopen jaren razendsnel gegroeid en hierbij hebben we steeds op POP kunnen vertrouwen om ons in onze ambities te ondersteunen. Deze samenwerking gaat veel verder dan een simpele relatie tussen leverancier en klant; wij zijn er trots op om POP als een ware groeipartner voor Fline te kunnen rekenen.

Adelin Jacques de Dixmude, Co-founder Fline

Een partnerschap dat evolueert naar een POS-oplossing die zich leent voor festivals

Na gezamenlijk overleg op basis van een door Fline verstrekte schets van een container hebben de bedrijven de POS-oplossing samen verder uitgewerkt om haar af te stemmen op de logistieke en operationele vereisten van festivals. Vervolgens heeft POP drie containers getransformeerd. Zo werden ze uitgerust met buisstructuren om de terminals op te bevestigen en tevens voorzien van elektrische systemen voor stroomvoorziening, binnenverlichting en klimaatregeling. Voor een optimale leesbaarheid werden de zichtbare zijden van de terminals bekleed met digitaal bedrukte Dibond-panelen. Om de terminals tegen diefstal of beschadiging te beveiligen werden tot slot nog een afneembare metalen plaat en een luifelsysteem toegevoegd.

De bestaande FlineBox®-terminals zijn gewijzigd om tot 5000 (in plaats van 500!) blaasrietjes te bevatten, zodat ze minder vaak opnieuw hoeven te worden bevoorraad. Bovendien zijn er metalen afvalbakken geproduceerd.

Voor de zomer van 2024 zullen er nog eens 750 FlineBox-terminals van de productielijn rollen, om in meerdere Europese landen te worden ingezet!

Een complete, persoonlijke service voor een projectbeheer van A tot Z

Dankzij zijn one-stop shop biedt POP Fline een complete, geïntegreerde service die geheel intern kan worden gerealiseerd. Van de strategische reflectie tot het vervoer en de productie beheert POP al zijn processen. Zo kan hij een maximale coherentie en kwaliteit van zijn POS-oplossing garanderen.

De persoonlijke follow-up door een en dezelfde partner staat niet alleen garant voor flexibiliteit en reactiviteit gedurende het hele project maar brengt tevens een vertrouwensrelatie tot stand die ideaal is voor een partnerschap over langere termijn.

Wilt u ook de uitdaging aangaan?

Neem contact met ons op. Samen werken we dan de POS-oplossing uit die bij u past! Ontdek ook onze vijfstappengids om uw project te lanceren!