POP Solutions neemt meerderheidsbelang in MHK Displays en verstevigt positie op de Europese markt

Persbericht van 3 oktober 2024

John Morent, Tanja Jacobs en Dieter Wirtz

POP Solutions, Belgisch marktleider in POS-oplossingen, heeft een meerderheidsbelang verworven in het Duitse MHK Displays GmbH. Met deze strategische acquisitie breidt POP Solutions zijn portfolio en aanwezigheid in Europa verder uit en zet het bedrijf in op decennialange expertise in de productie van POS-displays in metaal, hout, kunststof en karton.

MHK Displays GmbH is al meer dan 60 jaar een vertrouwd leverancier van POS-oplossingen op maat. Het Duitse bedrijf staat bekend om zijn creatieve designs, hoogwaardige materialen en betrouwbare productie. Met de overname door POP Solutions (de POS-groep met hoofdkantoor in het Belgische Nijvel) breiden beide bedrijven hun assortiment uit met interessante nieuwe materiaaloplossingen. In de toekomst zullen klanten van MHK Displays niet alleen een beroep kunnen doen op de ervaring van MHK qua ontwerp en de productie van duurzame displays in hout of metaal, maar ook op de expertise en innovatieve aanpak van POP Solutions voor de productie van displays in karton en andere, meer permanente materialen.

Nu de competenties van de twee POS-bedrijven samenkomen, kunnen beide partners rekenen op heel wat nieuwe synergiëen en opportuniteiten. Zo krijg POP Solutions er met de overname bijvoorbeeld een extra Europese productievestiging bij van 7.000 m². Dit geeft hen de opportuniteit om hun aanwezigheid op de Europese markt nog verder uit te breiden. MHK Displays kan op zijn beurt rekenen op de knowhow en innovatieve mindset van POP Solutions om de positie op de Duitse markt nog verder te bestendigen.

Een extra Europese productievestiging van 7.000 m² in Aachen

Klanten en partners van beide bedrijven kunnen erop vertrouwen dat de continuïteit van de dienstverlening gegarandeerd blijft. Dieter Wirtz blijft aan als Co-CEO & Production Manager voor MHK Displays. Zo verzekeren de bedrijven dat de bestaande relaties en dienstverlening naadloos kunnen worden voortgezet. “We zijn absoluut verheugd om met POP Solutions te kunnen samenwerken,” aldus Dieter Wirtz. “Dit partnership biedt ons een unieke kans om onze expertise te verbreden, onze positie op de Europese markt te versterken en de kwaliteit van onze klantenservice nog te verbeteren.”

Ook John Morent, CEO van POP Solutions, zal een centrale rol spelen in het managementteam. Samen met Dieter Wirtz zal hij zich toeleggen op de verdere ontwikkeling van de groep. Voormalig Managing Director van MHK Displays Tanja Jacobs blijft verbonden als aandeelhouder en zal de overgangsfase begeleiden om de continuïteit voor klanten en werknemers te verzekeren. “We zijn erg blij met de fusie en zijn klaar voor een nieuwe uitdaging. POP Solutions en MHK zijn de perfecte match: voor elkaar, en voor de markt,” aldus Tanja Jacobs. En ook POP Solutions kijkt uit naar de nieuwe samenwerking. “Ik was onder de indruk van MHK Displays, zowel van de kwaliteit van hun realisaties als van de expertise die het bedrijf over de jaren heen heeft opgebouwd,” zegt John Morent, CEO van POP Solutions en Co-CEO & Commercial Manager van MHK. “MHK is zonder twijfel de juiste partner voor de POP Solutions groep om een plekje te veroveren op de Duitse markt.”

Met deze acquisitie verstevigt POP Solutions zijn positie als Belgisch marktleider en kan het bedrijf zijn activiteiten nu ook uitbreiden over de grenzen van de Benelux heen, naar de rest van West-Europa. Het partnership biedt een enorm groeipotentieel voor beide bedrijven en boost de mogelijkheden voor de productie van innovatieve POS-oplossingen op maat.

Het gemeenschappelijke doel van POP Solutions en MHK Displays is duidelijk: nog betere en nog creatievere POS-oplossingen ontwikkelen voor Europese brands, en zich profileren als een sterke, betrouwbare groep.

Meer weten

Sinds de oprichting van MHK Displays 60 jaar geleden ontpopte het familiebedrijf zich dankzij zijn maatgerichte aanpak en hoge kwaliteitseisen tot een belangrijke speler in de creatie van permanente displays op de Duitse markt.

Met een team van gepassioneerde medewerkers servicet MHK trouwe internationale klanten.

POP Solutions werd opgericht in 2007 en ontwikkelt POS-oplossingen die de zichtbaarheid van bedrijven en merken in het verkooppunt boosten. POP begon aanvankelijk met de productie van POS-materiaal in karton. Sindsdien groeide het bedrijf gestaag dankzij meerdere acquisities.

Vandaag heeft POP een leading positie in de ontwikkeling, het ontwerp en de productie van displays in verschillende materialen, en dat zowel in de Benelux als in de rest van West-Europa.

Contactpersonen

laurie.brion@pop-solutions.be
MarCom POP Solutions

corinna.vonlossow@mhk-displays.de
Marketing & Sales support